Ηράκλειο: Η ξεχασμένη “βαρέλα” ξαναστήνεται στο κέντρο

Με την παραδοσιακή αναβίωση του εθίμου της “βαρέλας” θα γιορτάσουν αύριο οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο την εκπνοή του παλιού έτους και την υποδοχή του νέου.

Από τις 9 ως τις 10.30 το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Ανεμογιάννη – Πλατεία Ελευθερίας – Ξανθουδίδου – Λεωφόρο Ικάρου, δηλαδή στον κυκλικό κόμβο της Πλατείας Ελευθερίας πρόκειται να στηθεί η “βαρέλα” από όπου οι τροχονόμοι συνήθιζαν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Πρόκειται για μια εικόνα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ποτέ, αφού ο συγκεκριμένος τρόπος ρύθμισης της κυκλοφορίας σταμάτησε πριν από δεκαετίες. Παραδοσιακά όμως, κάθε 31 Δεκεμβρίου, η “βαρέλα” ξαναστήνεται και κάπως έτσι θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νεότεροι.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της Τροχαίας Ηρακλείου θα διανέμουν στους οδηγούς ειδικές συσκευές αλκοολομέτρησης μίας χρήσης και ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια με την ευκαιρία του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς. Η διανομή των αλκοολόμετρων θα γίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Φωτό: neakriti.gr
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος