Ηράκλειο: Η παραλία που έκανε τα μπάνια του ο βασιλιάς Μίνωας – Είναι όλο το χρόνο καλοκαίρι (βίντεο)

Οι ερημικές παραλίες στη Νότια Κρήτη, όπου για να πας χρειάζεται να περπατήσεις μέσα από φαράγγια ή να πάρεις σκάφος, είναι μοναδικές.

Σε μία από αυτές έκανε τα μπάνια του, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ο βασιλιάς της Κνωσού, Μίνωας.

Πρόκειται για την παραλία Τράφουλας, που βρίσκεται κοντά στο Λέντα του δήμου Γόρτυνας, στο μικρό ακρωτήρι που λέγεται Ψιλή Άμμος, όπου όλο το χρόνο έχει καλοκαίρι.

Για να φτάσει κάποιος εκεί πρέπει να περπατήσει μέσα από το ομώνυμο φαράγγι, να κάνει… παρέα με τα κατσίκια, για να βρεθεί στον… παράδεισο. Αν υπάρχει σκάφος αποφεύγει την ταλαιπωρία του περπατήματος.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η σελίδα του Facebook, Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, φαίνεται η διαδρομή και το μαγευτικό τοπίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος