Φθορές στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά προκάλεσε σε δύο διαφορετικά περιστατικά ένας 38χρονος Αλγερινός, ο οποίος συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης.
Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο δράστης προκάλεσε με πέτρες ζημιές στο βιτρό του ναού και στη τζαμαρία του βιβλιοπωλείου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Χθες επέστρεψε στο σημείο, όπου με ένα σφυρί επιχείρησε να σπάσει μια θύρα του ναού. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν από μαρτυρίες και αξιοποιώντας το υλικό καμερών ασφαλείας να φτάσουν στην ταυτότητα του δράστη, τον οποίο συνέλαβαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του, αρνείται όμως να εξηγήσει τους λόγους. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και το να είναι θρησκευτικά τα κίνητρα των ενεργειών του 38χρονου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος