Ηράκλειο: Έπεσαν οι υπογραφές για τις μελέτες της αποπεράτωσης του Πανανείου και της ανακαίνισης του Βενιζελείου

Δύο σημαντικές μελέτες για τα έργα της ανακαίνισης του κεντρικού κτιρίου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και της αποπεράτωσης του Πανανείου Δημοτικού Νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά τη «μελέτη ανακαίνισης αναδιαρρύθμισης κεντρικού κτιρίου του Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο», προϋπολογισμού 7,8 εκ. ευρώ.
Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει νέα Ρυθμιστική Μελέτη. Η μελέτη θα παρουσιάσει τη νέα χωροθέτηση των λειτουργιών του νοσοκομείου. Στο πλαίσιο της μελέτης θα γίνουν οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις (υφιστάμενης αρχιτεκτονικής αποτύπωσης κ.α.), σειρά άλλων μελετών (αρχιτεκτονική, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ασφάλειας κ.α.) και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Αποπεράτωση Πανανείου

Το δεύτερο έργο αφορά την «μελέτη αποπεράτωσης του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου του Γ.Ν. Ηρακλείου “Βενιζέλειο – Πανάνειο”, με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ.
Η μελέτη εστιάζει στον έλεγχο των εκτελεσμένων παρεμβάσεων, την επικαιροποίηση και εκπόνηση νέας Στατικής Μελέτης σε εναρμόνιση με τη νέα Αρχιτεκτονική Μελέτη και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του κτιρίου. Όλα αυτά σε εναρμόνιση με τα νέα δεδομένα και το νέο κτιριολογικό πρόγραμμα, για την χρήση των χώρων. Τέλος, προβλέπεται η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης της Β’ φάσης ανάπλασης του Πανάνειου Νοσοκομείου.

Στο Πανάνειο, μετά την αποκατάσταση του κτιρίου, προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τον Αυτισμό. Ακόμη προβλέπεται η ανάπτυξη κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας, υποστήριξης και αποκατάστασης χρονίων πασχόντων (καρκινοπαθών και μη) και ασθενών με κινητικά προβλήματα, η λειτουργία ιατρείου πόνου, φυσιοθεραπείας/κινησιοθεραπείας, αποκατάστασης, ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών και του περιβάλλοντος τους καθώς και Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας. Προτεινόμενα ιατρεία: οφθαλμολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό, κτλ. Τέλος, προβλέπεται σταθμός αιμοδοσίας προς διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών και με στόχο την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου.

Στην υπογραφή των μελετών παραβρέθηκαν ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Κινητών Μονάδων Υγείας, Γιώργος Πιτσούλης.
Από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο παρόντες ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Τερζάκης, η αναπληρώτρια διοικήτρια, Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας και ο προϊστάμενος, Χρυσούλα Πουλινάκη και Στάθης Γρυπάρης, αντίστοιχα.
Από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης παραβρέθηκαν η γενική διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Ελένη Δοξάκη, η αν. προϊσταμένη Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου, Άννα Ροβίθη και ο επικεφαλής επίβλεψης, Γιάννης Νικολούδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ