Ηράκλειο: Επ΄ αυτοφώρω σύλληψη 52χρονου για διακίνηση ναρκωτικών – Έκρυβε σε σπίτι πάνω από 5 κιλά κάνναβη

Περισσότερα από 5 κιλά ινδική κάνναβη είχε στην κατοχή του 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες το μεσημέρι (21/11) την ώρα που προμήθευε με ναρκωτικά αλλοδαπό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην ΕΡΤ αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί που έβαλαν χειροπέδες στους δύο άνδρες βρήκαν στην κατοχή του 52χρονου 440 γραμμάρια κάνναβη, ενώ κατά τον έλεγχο εντόπισαν άλλα 62 γραμμάρια κάνναβη, τα οποία έφερε ο 39χρονος αλλοδαπός, Πακιστανικής υπηκοότητας.

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι στην περιοχή της Χερσονήσου, το οποίο ο 52χρονος ημεδαπός φέρεται να χρησιμοποιούσε ως καβάτζα, για να κρύβει τα ναρκωτικά. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 5.322 γραμμάρια κάνναβη.

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο αλλοδαπός κατηγορείται για κατοχή και αγορά. Και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (22.11.2022) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλεια Ηρακλείου ημεδαπός και αλλοδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου ο ημεδαπός κατά το χρόνο που προμήθευσε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών τον αλλοδαπό. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του αλλοδαπού 62,7 γραμμάρια κάνναβης και στην κατοχή του ημεδαπού το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση τον ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• 5.322 γραμμάρια κάνναβης
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
• το χρηματικό ποσό των (4.170) ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος