Ηράκλειο: Ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Αγία Τριάδα

Την ένταξη του έργου αναβάθμισης και ενίσχυσης του υφιστάμενου συστήματος πυρόσβεσης στην περιοχή Αγίας Τριάδας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» με προϋπολογισμό 628.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ, Γιώργου Βουρεξάκη.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων υπογείων δεξαμενών τροφοδοσίας σε διάφορες θέσεις στην περιοχή Αγ. Τριάδας στην πόλη του Ηρακλείου, χωρητικότητας περίπου 30 κυβικών η κάθε μία, δικτύου πυρόσβεσης μήκους περίπου 1.600 μέτρων με σωλήνες πολυαιθυλενίου καθώς και εγκατάσταση 20 κρουνών πυρόσβεσης.

Ηράκλειο: Ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Αγία ΤριάδαΗ αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από τη στενότητα του πολεοδομικού ιστού στην περιοχή, που έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσκολία ή αδυναμία διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς.

Ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε το έργο σημαντικό σε μια ιστορική περιοχή, όπως είναι της Αγ. Τριάδας. Ένα έργο που θα συμβάλλει στην προστασία της περιοχής από τις συνέπειες μιας πυρκαγιάς. «Το έργο εντάσσεται στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, το οποίο υλοποιεί  ο Δήμος Ηρακλείου. Συνεχίζουμε  και με άλλα έργα που αναμένεται να εγκριθούν από την Διαχειριστική Αρχή για να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

O Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πυροπροστασίας που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και αφορά στην περιοχή  της Αγίας Τριάδας που αντιμετωπίζει γνωστά προβλήματα στην προσβασιμότητά της. Ήδη υπάρχει ένα μικρό και ευέλικτο αυτοκίνητο που έχει κάνει δωρεά η Δημοτική Αρχή στην πυροσβεστική υπηρεσία , ωστόσο  με το συγκεκριμένο έργο, η πυροπροστασία στην Αγία Τριάδα αναβαθμίζεται ουσιαστικά και θωρακίζεται η περιοχή  απέναντι στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος