Ηράκλειο: Εμπρησμός σε καφέ – Παρ’ ολίγο να καεί ζωντανή η δράστιδα (video)

Ένας εμπρησμός, δύο δράστιδες, μια αυτοπυρπόληση και ένας τραυματισμός συνθέτουν την υπόθεση έκρηξης και φωτιάς που ξέσπασε πριν από 26 μήνες στο κέντρο του Ηρακλείου.

Το βίντεο από παρακείμενες επιχειρήσεις που βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα είναι εντυπωσιακό και δείχνει καρέ καρέ πώς δύο γυναίκες προχώρησαν στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο καφετέριας στο κέντρο του Ηρακλείου, στις 5.30 το πρωί της 24ης Νοεμβρίου 2019, αφού  προηγουμένως είχαν καταστρέψει το λουκέτο της επιχείρησης προκειμένου να φανεί ότι είχε γίνει παραβίαση.

Οι δύο γυναίκες, 44 και 37 ετών σήμερα, μπήκαν μέσα στο καφέ-αναψυκτήριο και έμειναν, σύμφωνα με την έρευνα της πυροσβεστικής, 17-18 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα περιέλουσαν το χώρο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Τα σχέδια τους όμως δεν εξελίχθηκαν όπως είχαν υπολογίσει. Η καφετέρια βέβαια καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο και οι δύο αποχώρησαν έντρομες και τραυματισμένες. Η μία γυναίκα έφυγε τρέχοντας από το καφέ αφού είχαν αρπάξει φωτιά τα ρούχα της και έτρεχε φλεγόμενη μέσα στη νύχτα, ενώ η δεύτερη χτύπησε από αντικείμενα που εκσφενδονίστηκαν κατά την έκρηξη.

Σύμφωνα με συστηματική έρευνα που διεξήγαγε τα τελευταία 2 χρόνια το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου, οι δυο γυναίκες είχαν έρθει από την Αθήνα με σκοπό να βάλουν φωτιά στην καφετέρια, προκειμένου να εισπράξει ο ιδιοκτήτης και σύντροφος της μιας από τις δύο τα χρήματα από την ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει την επιχείρηση.

Ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά για το Ηράκλειο και η 44χρονη, σύντροφος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, χρησιμοποίησε ψεύτικο όνομα για να κλείσει το ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Ο 38χρονος, σήμερα, ιδιοκτήτης του καφέ είχε φροντίσει να αποσυνδέσει την τελευταία εβδομάδα τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στο κατάστημά του και να αναχωρήσει για την Αθήνα, ούτως ώστε να λείπει από το Ηράκλειο τη μέρα του εμπρησμού.

Τελικά οι δυο γυναίκες έφυγαν εσπευσμένα από το Ηράκλειο μετά από τον επεισοδιακό εμπρησμό και ταξίδεψαν για την Αθήνα, η μια με εγκαύματα και η άλλη με τραύματα στο σώμα, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο ΚΑΤ όπου η μια εκ των δύο νοσηλεύτηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος