Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε το πρώτο δημόσιο κέντρο ημέρας για ασθενείς με άνοια και Alzheimer

Το πρώτο δημόσιο Κέντρο Ημέρας για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια και νόσο Alzheimer στο νομό Ηρακλείου εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη. Με τη λειτουργία της νέας αυτής δομής αναμένεται να ενισχυθεί η προσπάθεια αλλαγής και βελτίωσης της περίθαλψης και της φροντίδας των ασθενών αυτών.

Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε το πρώτο δημόσιο κέντρο ημέρας για ασθενείς με άνοια και AlzheimerΤο Κέντρο Ημέρας λειτουργήσει για 18 μήνες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και στην συνέχεια θα μεταφερθεί στον δικό του χώρο, στο πρώην ΠΙΚΠΑ, στο κέντρο του Ηρακλείου. Θα καλύπτει δε τις ανάγκες διάγνωσης, φροντίδας, κινητοποίησης, εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και συνέχειας της θεραπείας των ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφείς διαταραχές.

«Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα», δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη. “Η διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης αξιολόγησε την αναγκαιότητα για την δημιουργία του και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, μετά από σχετική πρόταση της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Ηρακλείου «Αλληλεγγύη», δρομολόγησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου ημέρας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στους στόχους του κέντρου είναι, μεταξύ άλλων, η έγκαιρη διάγνωση και η εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών, η εκπαίδευσή τους και η ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων θεραπευτικών παρεμβάσεων, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος