Ηράκλειο: Έδωσε προκαταβολή 3.000 ευρώ για αυτοκίνητο “δόλωμα” – Θύμα διαδικτυακής απάτης 43χρονος

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε 43χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος έδωσε 3.000 ευρώ για να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που βρήκε σε διαφήμιση στο ίντερνετ. Χρήματα που έκαναν φτερά, ενώ άφαντος παραμένει ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης του προς πώληση οχήματος.

Την απάτη κατήγγειλε ο 43χρονος, προσερχόμενος στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, βρήκε την αγγελία για την πώληση του οχήματος στο Facebook και επικοινώνησε με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη για να κλείσουν ραντεβού.

Στις 14 Μαΐου ο 43χρονος, ανυποψίαστος γι’ αυτό που τον περίμενε, μετέβη στον Πειραιά για να συναντήσει τον ιδιοκτήτη και να δει από κοντά το αυτοκίνητο, το οποίο σκόπευε να αγοράσει. Ωστόσο, ο υποτιθέμενος πωλητής, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, του είπε ότι δεν μπορεί να είναι παρών στο ραντεβού, υποδεικνύοντάς του το σημείο στο οποίο, όπως του ανέφερε, ήταν σταθμευμένο προκειμένου να το δει.

Ο 43χρονος πείστηκε και, όπως του ζήτησε ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό 3.000 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος. Ωστόσο, αμέσως μετά, ως δια μαγείας, ο πωλητής εξαφανίστηκε και δεν κατάφερε να έρθει ξανά σε επικοινωνία μαζί του. Έχοντας χάσει τα 3.000 ευρώ απευθύνθηκε στην αστυνομία, με την ελπίδα ότι δράστης και χρήματα θα βρεθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος