Ηράκλειο: Έχασε τη μάχη για τη ζωή η 44χρονη Γλυκερία – Επιστολή του συζύγου της (video)

Με το χειρότερο τρόπο γράφτηκε ο επίλογος του εμβολιασμού για την 44χρονη Γλυκερία από το Ηράκλειο που σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η 44χρονη γυναίκα νοσηλευόταν με θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οι γιατροί προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε όλα τα τεστ που ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο προκειμένου να πιστοποιηθεί ο εγκεφαλικός θάνατος. Τα τεστ ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα, στη συνέχεια ενημερώθηκε και επισήμως η οικογένεια και σήμερα το πρωί οι γιατροί αποσυνέδεσαν την άτυχη 44χρονη από τα μηχανήματα.

Η Γλυκερία, μητέρα τριών παιδιών, 8, 10 και 12 ετών, είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαϊου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη κεφαλαλγία που οφειλόταν στο σπάνιο σύνδρομο της θρομβοπενίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Με ιδιαίτερη θλίψη αναφέρουμε μετά από πολυήμερη μάχη, την κατάληξη της ασθενούς Μ.Ε. 44 ετών στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Η ώρα θανάτου προσδιορίζεται στις 30/5/2021 και ώρα 23.05 μ.μ., ως ώρα πιστοποίησης εγκεφαλικού θανάτου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλειά της και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο σε όλη την οικογένεια».

Ανοιχτή επιστολή του συζύγου

Μετά το θάνατο της 44χρονης ο σύζυγός της σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει:
«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το Astra Zeneka. Η γυναίκα μου πέθανε  «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για την δημόσια υγεία.

Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astra Zeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο. Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες. Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζέλειου και του ΠΑΓΝΗ. Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν».

Η κηδεία της Γλυκερίας θα γίνει αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα στο χωριό Λοχριά του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος