Ηράκλειο: Δικάζεται η 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της – Δεν θα παραστεί το θύμα στην δίκη

«Του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο στρεφόμενος εναντίον γυναίκας» αναφέρουν οι δικηγόροι του 38χρονου

Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 38χρονου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Βασική κατηγορούμενη είναι η 39χρονη πρώην σύζυγος του θύματος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ μαζί της στο εδώλιο κάθονται ένας οδηγός ταξί και μια φοιτήτρια 20 ετών που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς την βοήθησαν να διαφύγει και της παρείχαν στέγη όσο διάστημα την αναζητούσαν οι αρχές.

Άξιο προσοχής ωστόσο είναι το δεδομένο ότι η δίκη διεξάγεται χωρίς την παρουσία Πολιτικής Αγωγής, καθώς ο ίδιος ο παθών, εμφανίζεται να μην επιθυμεί την δίωξη της κατηγορουμένης. Της δίκης είχε προηγηθεί μάλιστα δήλωση των δικηγόρων του, Αλέξη Κούγια και Αλεξάνδρας Σπανάκη,που ενημέρωναν ότι δεν θα παραστεί, αφήνοντας την Δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Η ανακοίνωση επί λέξει αναφέρει τα ακόλουθα: «Για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος