Ηράκλειο: Χωρίς κλιματισμό λόγω βλάβης κλινικές και γραφεία στο ΠΑΓΝΗ

Ανυπόφορη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σε κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου ασθενείς και εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς κλιματισμό τη στιγμή που το θερμόμετρο έξω δείχνει ως και 40 βαθμούς κελσίου. Η διοίκηση του νοσοκομείου σημειώνει πως πρόκειται για αναμενόμενες βλάβες σε κάποια από τα 440 κλιματιστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη, το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στην πνευμονολογική, την ενδοκρινολογική, την αιματολογική και τη γυναικολογική κλινική. “Έχουν μείνει χωρίς κλιματισμό τόσο αρκετοί θάλαμοι ασθενών όσο και γραφεία ιατρών και νοσηλευτών”, λέει μιλώντας στην ΕΡΤ.

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι πρόκειται για τη συνηθισμένη παρουσία βλαβών που υπάρχει καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου στο νοσοκομείο. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Στέλιος Κτενιαδάκης “υπάρχουν 440 μονάδες κλιματισμού σε όλο το νοσοκομείο και ενίοτε παρουσιάζουν βλάβες κάποιες από αυτές. Άλλες μονάδες επιδιορθώνονται και άλλες αντικαθίστανται. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας λιγότερες από 10 μονάδες σε ολόκληρο το νοσηλευτικό ίδρυμα, όμως είναι πολύ μεγάλη η ζήτηση των τεχνικών στην αγορά του Ηρακλείου εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, γι’ αυτό παρουσιάζεται καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών αυτών”.

Από την ανέγερση του νοσοκομείου, και ενώ είχε προβλεφθεί να εγκατασταθεί κεντρικός κλιματισμός, τοποθετήθηκαν χωριστές μονάδες κλιματισμού σε θαλάμους και γραφεία, καθώς τότε είχε φανεί πιο συμφέρουσα λύση. “Ο κεντρικός κλιματισμός θα έπρεπε να είχε εγκατασταθεί από τότε στο νοσοκομείο, κάτι που θα είχε λύσει πολλά προβλήματα”, λέει ο κ. Κτενιαδάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μέσα στο έτος πρόκειται να ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου στην οποία θα συμπεριληφθεί η τοποθέτηση κεντρικού κλιματισμού στα κτίρια.

Ασθενείς που νοσηλεύονται στη χειρουργική – ογκολογική κλινική και μίλησαν στην ΕΡΤ, δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένους θαλάμους. Όπως είπαν, έχουν έρθει καινούργια κλιματιστικά αλλά δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία και μέχρι τότε προσπαθούν να δροσιστούν με ίδια μέσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος