Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 80χρονο συνταξιούχο καπετάνιο – Πήρε το ιστιοφόρο για βόλτα και έμεινε ακυβέρνητο μόλις βγήκε από το λιμάνι

Την παλιά επαγγελματική του ιδιότητα θυμήθηκε 80χρονος συνταξιούχος πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, που πήρε την παρέα του για μια βόλτα με ιστιοφόρο, όμως το εγχείρημα είχε άδοξο και απροσδόκητο τέλος. Το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω βλάβης και ο ίδιος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, δεδομένου ότι το σκάφος δεν διέθετε κανένα ναυτιλιακό έγγραφο, αλλά ούτε και ασφάλεια.

Το συμβάν, που κινητοποίησε το Λιμενικό Σώμα, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (25/9) στο Λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ηρακλείου, ο 80χρονος μαζί με άλλα τρία άτομα επιβιβάστηκαν στο 12 μέτρων ιστιοφόρο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία του γιου του και άνοιξαν πλώρη. Όμως, δεν πήγαν μακριά. Μόλις βγήκαν από το λιμάνι, το ιστιοφόρο παρουσίασε βλάβη και χρειάστηκε η συνδρομή άλλου παραπλέοντος σκάφους για να επιστρέψει και να δέσει με ασφάλεια.

Κατά τον έλεγχο από τους λιμενικούς διαπιστώθηκε ότι το σκάφος δεν διέθετε κανένα από τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα, ούτε ασφάλεια. Ακόμη και το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης είχε λήξη ένα χρόνο πριν.

Ο 80χρονος καπετάνιος συνελήφθη, καθώς δεν επιτρέπεται ο απόπλους σκάφους χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ από την κίνησή του αυτή θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τους επιβαίνοντες, αλλά και για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Σήμερα, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος