Λασίθι: Αύριο, η απολογία του 45χρονου από την Ιεράπετρα για τον φόνο του 65χρονου Γερμανού

Το πρωί της Πέμπτης πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Λασιθίου, ο 45χρονος που κατηγορείται για εμπλοκή στον φόνο 65χρονου Γερμανού, μόνιμου κατοίκου Ιεράπετρας.

Ο 65χρονος είχε βρεθεί νεκρός στις 6 Απριλίου στο σπίτι του, στην περιοχή Φέρμα, μέσα σε λίμνη αίματος. Καθώς ήταν γνωστό πως έπασχε από καρκίνο, ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε ατύχημα, αφού στην κατοικία δεν υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης ή ίχνη πάλης.

Παρόλα αυτά το τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας συνέχισε την έρευνα και σύντομα οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας ανέτρεψε τα δεδομένα. Σε αυτό εμφανίζεται άνδρας, που φορά κουκούλα και υγειονομική μάσκα, να εισέρχεται στην κατοικία, αφού ο ένοικος του ανοίγει την πόρτα. Ο εικονιζόμενος άνδρας έχει τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο του 45χρονου.

Με δεδομένο ότι ο άνδρας αυτός ανήκε στον φιλικό περίγυρο του θύματος οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του. Καταθέτοντας ο ύποπτος αρνήθηκε κάθε σχέση και ανέφερε ότι την συγκεκριμένη ημέρα είχε πάει για ψάρεμα. Ωστόσο, δεν υπήρξαν μάρτυρες για να υποστηρίξουν το άλλοθι που προέβαλε, ενώ εκείνη την ημέρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης οκτώ μποφόρ και επιπλέον είχε εκδηλωθεί επικίνδυνη πυρκαγιά που καθιστούσε τις μετακινήσεις προς τη θάλασσα δύσκολες.

Τα δεδομένα οδήγησαν τις ανακριτικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Παράλληλα, η εκταφή και η ιατροδικαστική εξέταση, την περασμένη Παρασκευή, της σορού του 65χρονου επιβεβαίωσε τον θάνατο από βίαιη ενέργεια. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, η Ασφάλεια Ιεράπετρας είχε την πληροφορία ότι το θύμα, σκοπεύοντας να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην Κρήτη, είχε πουλήσει την κατοικία του στην Γερμανία και είχε εισπράξει ένα αξιόλογο ποσό, δεδομένο που γνώριζε μόνο ο στενός κύκλος των φίλων του στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος