Ηράκλειο: Αποχαιρέτησαν τον πρωτοπόρο Κρητικό ξενοδόχο Γιάννη Σμπώκο

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, στον Γιάννη Σμπώκο, ενός από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες του τουρισμού στη χώρα ο οποίος έφυγε από τη ζωή, την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 75 ετών.

Ηράκλειο: Αποχαιρέτησαν τον πρωτοπόρο Κρητικό ξενοδόχο Γιάννη Σμπώκο
Η οικογένεια του σπουδαίου Κρητικού επιχειρηματία.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, την πόλη στην οποία γεννήθηκε. Πρωτοπόρος του τουρισμού, ο Γιάννης Σμπώκος ήταν ο ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου SbokosGroup Hotels και σήμερα Pháea  που από το 1979 με τη δημιουργία των πρώτων ξενοδοχείων του, κυρίως του Blue Palace Hotel στην Ελούντα, έθεσε νέα πρότυπα για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Έχτισε μερικά από τα σημαντικά ξενοδοχεία στην Κρήτη που ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους, ακόμη και σήμερα θεωρούνται από τα πλέον εμβληματικά για το νησί.

Ηράκλειο: Αποχαιρέτησαν τον πρωτοπόρο Κρητικό ξενοδόχο Γιάννη Σμπώκο
Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφωνεί τον επικήδειο.


Τον επικήδειο εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του εκλιπόντος. Ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για “μια διαδρομή γεμάτη με τη φλόγα της ευθύνης και της προσφοράς”. Τον χαρακτήρισε τολμηρό επιχειρηματία με κοινωνική προσφορά και δυναμική παρουσία στα δημόσια πράγματα.


Το παρών στην κηδεία του γνωστού επιχειρηματία έδωσαν μεταξύ άλλων, βουλευτές από την Κρήτη και την Αθήνα καθώς και η σύζυγος του Πρωθυπουργού,  Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Ηράκλειο: Αποχαιρέτησαν τον πρωτοπόρο Κρητικό ξενοδόχο Γιάννη Σμπώκο
Η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μάρεβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στην κηδεία του Γιάννη Σμπώκου.
Ηράκλειο: Αποχαιρέτησαν τον πρωτοπόρο Κρητικό ξενοδόχο Γιάννη Σμπώκο
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος αποχαιρέτησε τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο Γιάννης Σμπώκος ήταν  παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη και είχε δύο κόρες, την Αγάπη σύζυγο Κωσταντίνου Ζομπανάκη και την Κωστάντζα σύζυγο του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που συνεχίζουν στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος