Ηράκλειο: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης»

Κειμήλια και ντοκουμέντα που διαγράφουν το χρονικό των αγώνων των κρητικών και τη συμμετοχή τους στην επανάσταση του ’21 παρουσιάζονται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για τα σημαντικά εκθέματά της.

Ηράκλειο: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης»Η έκθεση αναφέρεται σε τρεις αιματηρές επαναστάσεις που έγιναν στην Κρήτη (1821, 1866, 1897) και περιλαμβάνει αντικείμενα από τις ιδιωτικές συλλογές των Γεωργίου Μπαλαφούτη, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, Ευτύχη Τζιρτζιλάκη και από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Αθήνα και της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Ανάμεσά τους βρίσκεται η θύρα και το τραπέζι από την ιστορική Τράπεζα της Μονής.

Ηράκλειο: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης»“Ευελπιστούμε ότι θα επισκεφθούν τον χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου όλοι οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της πόλης μας, και ιδιαιτέρως η νέα γενιά. Η σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν του τόπου μας, η Μνήμη της πορείας και των αγώνων των προγόνων μας, αποτελούν πάντα τον ορίζοντα και του δικού μας παρόντος και του μέλλοντος» δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για την υλοποίηση της έκθεσης.
Ηράκλειο: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης»Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη με την σειρά του τους διοργανωτές και τους υπεύθυνους της έκθεσης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι αυτή ενισχύει την ιστορική γνώση-μνήμη.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Συριγωνάκης, Νίκος Ξυλούρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, οι Αντιδημάρχοι Αριστέα Πλεύρη, Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη και Μανόλης Βασιλάκης κ.ά.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021  καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00. Το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος