Ηράκλειο: Ανασχεδιάζονται 11 βασικοί δρόμοι εκτός των τειχών

Στον πλήρη ανασχεδιασμό έντεκα βασικών, καίριας σημασίας για την κίνηση στο εκτός των τειχών Ηράκλειο, δρόμων προχωρά ο δήμος Ηρακλείου.

Με στόχο την βιώσιμη κινητικότητα, σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές, και με έμφαση στη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, η Λότζια βάζει στο μελετητικό στόχαστρο βασικές παραμέτρους, όπως η κίνηση πεζών, αυτοκινήτου και ποδηλάτου και η στάθμευση, σε μια σειρά από υφιστάμενους, μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου δρόμους.

Πρόκειται για τις οδούς: Ελευθέρνης, Ισαύρων, Μάχης Κρήτης, Πυράνθου, Λεβήνου, Αναγεννήσεως-Κατσούλη-Καποδιστρίου, Ατλαντίδος, Γερωνυμάκη (από Λ. Εθνικής Αντιστάσεως έως Λ. Δημοκρατίας), Οδυσσέως (Πόρος), Κλεάνθη-Σκεπετζή και Παπαναστασίου (από ΒΟΑΚ έως Κνωσσού).

Έτσι, σήμερα Δευτέρα, (11/7), στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης σχετικά με την αναβάθμιση της προσβασιμότητας στους συγκεκριμένους, εκτός των τειχών, δρόμους.

Οι επί μέρους μελέτες που θα εκπονηθούν είναι: Τοπογραφικές Αποτυπώσεις , Μελέτες Οδοποιίας Αστικών Οδών, στα στάδια προμελέτης, οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής, Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες, στο στάδιο οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής , Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Οδικών Έργων, για τον φωτισμό και την άρδευση με σύστημα αυτοματισμού και κεντρικού ελέγχου, στα στάδια προμελέτης και οριστικής μελέτης, Φυτοτεχνικές Μελέτες στο στάδιο οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής ,εκπόνηση Σχεδίων και Φακέλων Ασφάλειας και Υγείας Έργων, Τεύχη Δημοπράτησης.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης είναι 17 μήνες και ο προϋπολογισμός 133.316,74€ (με ΦΠΑ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος