Ηράκλειο: Άμεσα τα πρώτα χρήματα στους σεισμοπαθείς – Έτοιμες οι πρώτες σχολικές αίθουσες στο Θραψανό (video)

Άμεσα αναμένεται να καταβληθούν τα πρώτα χρήματα από τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι σεισμόπληκτοι των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων. Όπως δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Μανόλης Σμυρνάκης, τα πρώτα ποσά θα καταβληθούν σήμερα ή αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων που έχουν ήδη υποβάλει την σχετική αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.
Σχετικές ανακοινώσεις και διευκρινίσεις αναμένονται στη διάρκεια της ημέρας από το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές ζημιές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που επισκέπτεται χωριά του νομού Ηρακλείου που έχουν υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Στις 12.30 το μεσημέρι προγραμματίζεται σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο, στο Αρκαλοχώρι με την συμμετοχή και των δημάρχων των σεισμόπληκτων δήμων, όπου θα συζητηθούν η πορεία για την υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί και ο προγραμματισμός δράσεων ανακούφισης των πληγέντων.

Ηράκλειο: Άμεσα τα πρώτα χρήματα στους σεισμοπαθείς – Έτοιμες οι πρώτες σχολικές αίθουσες στο Θραψανό (video)Στο μεταξύ, ο κ. Σμυρνάκης, στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ηρακλείου, αναφέρθηκε και στην πορεία των εργασιών για την προετοιμασία των χώρων, όπου θα εγκατασταθούν οι οικίσκοι, αλλά και οι λυόμενες σχολικές αίθουσες, που έχουν αρχίσει να φτάνουν σταδιακά στην περιοχή για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των σεισμόπληκτων και σχολικής στέγης.

Χθες το βράδυ έφτασαν στο Θραψανό του δήμου Μινώα Πεδιάδος οι πρώτες σχολικές αίθουσες, προκειμένου να εγκατασταθούν στο γήπεδο μπάσκετ τα περιοχής. Άλλες οκτώ αίθουσες αναμένονται σήμερα, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα έχουν αποσταλεί 22 προκατασκευασμένες αίθουσες. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε έκταση στο κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου, όπου θα τοποθετηθούν 15 σχολικές αίθουσες. Στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να αναπτυχθούν αυτές οι αίθουσες όπου υπάρχει πρόβλημα σχολικής στέγης μετά το σεισμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να επιστρέψουν οι μαθητές στα δια ζώσης μαθήματα.

Την ίδια ώρα, νυχθημερόν συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών, ώστε να τοποθετηθούν στους επιλεγμένους χώρους, στη Βόνη και στο Αρκαλοχώρι, οι πρώτοι 34 οικίσκοι που ήδη έχουν φτάσει στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Σμυρνάκη, για την στέγαση των σεισμόπληκτων αναμένονται σταδιακά 150 – 180 οικίσκοι.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή προχωρά στη διαμόρφωση και άλλων στεγασμένων χώρων, προκειμένου οι σεισμόπληκτοι που ακόμη και τώρα διαβιούν σε σκηνές ή φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, να έχουν την δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας. Ωστόσο, περιορισμένη μέχρι στιγμής είναι η προθυμία σεισμόπληκτων να μετακινηθούν στους ήδη υπάρχοντες στεγασμένους χώρους στο κλειστό γήπεδο και σε αίθουσα σχολής χορού στο Αρκαλοχώρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος