Ηράκλειο: Άκυρες φέτος οι εξαγωγές σταφυλιών – Μεγάλες ζημιές λόγω καύσωνα

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι αμπελοκαλλιέργειες στο νομό Ηρακλείου μετά την πολυήμερη επέλαση του καύσωνα.

Σε όλες τις “λεκάνες” του νομού, σε Τέμενος, Μαλεβίζι, Μεσαρά και Πεδιάδα, οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς κελσίου, ενώ τα σταφύλια βρίσκονταν ακόμα πάνω στα κλήματα, αφού είχαν κοπεί μόνο μικρές ποσότητες πρώιμων.

Ηράκλειο: Άκυρες φέτος οι εξαγωγές σταφυλιών – Μεγάλες ζημιές λόγω καύσωναΣύμφωνα με τον πρόεδρο των αμπελουργών Κρήτης Πρίαμο Ιερωνυμάκη η παραγωγή έχει καταστραφεί πλήρως και τα σταφύλια πια είναι μη εξαγώγιμα. “Οι ιδιορρυθμίες του μικροκλίματος είναι τέτοιες που σε κάποιες περιοχές οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν και 42 βαθμούς κελσίου”, λέει ο κ. Ιερωνυμάκης στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Την ερχόμενη Δευτέρα τα μέλη της Οργάνωσης Αμπελουργών Κρήτης θα έχουν επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς και με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ στην Κρήτη Νίκο Δασκαλάκη, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες αυτοψίας και αποζημιώσεων. “Οι αμπελοκαλλιεργητές, λέει ο κ. Ιερωνυμάκης, “ασφαλίζουν τις καλλιέργειές τους με 100 ευρώ το στρέμμα το χρόνο και τώρα ήρθε η ώρα να στηριχθούμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος