Ηράκλειο: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από 16χρονες – Συνελήφθησαν δύο από τις τρείς δράστιδες – Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα (βίντεο)

Το περιστατικό, που προσθέτει ακόμη έναν κρίκο στο φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρείς κοπέλες δεκαέξι ετών, περίμεναν την 15χρονη να σχολάσει και τις επιτέθηκαν σε ένα στενό κοντά στο Σχολείο της.

Μια από τις τρείς έριξε με τρικλοποδιά στο έδαφος το κορίτσι και στη συνέχεια όλες μαζί άρχισαν να την χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, πριν απομακρυνθούν τρέχοντας.

Οι γείτονες που αντιλήφθηκαν από τις φωνές τον καυγά, κάλεσαν ασθενοφόρο που μετέφερε το κορίτσι στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε μώλωπες και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Το απόγευμα το θύμα της επίθεσης, μαζί με τον πατέρα της πήγε στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατονόμασε τις δράστιδες και κατέθεσε μήνυση.

Οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα και συνέλαβαν τις δύο από τις τρείς, καθώς και τους γονείς τους, ενώ η τρίτη διαφεύγει της σύλληψης.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν το μεσημέρι σήμερα στην Εισαγγελία, η οποία δεν άσκησε δίωξη αλλά διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να συμπληρωθεί η δικογραφία, ενώ οι δυο δράστιδες αφέθηκαν ελεύθερες.

Σύμφωνα πάντα με αστυνομική πηγή, η επίθεση σε βάρος του κοριτσιού συνέβη για ασήμαντη αφορμή.

Όπως παραδέχτηκαν οι 16χρονες, επιτέθηκαν στη νεαρότερη τους, γιατί σε παλαιότερη διένεξη τους με άλλη κοπέλα, εκείνη την είχε υπερασπιστεί.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης, Σταυρούλα Κατσουλάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος