Ηράκλειο: Αφαιρείται η επένδυση στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού μετά την κατάρρευση – Έλεγχος και στο Κομμένο Μπεντένι

Στην αφαίρεση και απομάκρυνση όλης της επένδυσης στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού, μετά την κατάρρευση τμήματός της χθες το απόγευμα, προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου κίνδυνος για τους διερχόμενους, καθώς από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός από την πτώση των πλακών.

Ηράκλειο: Αφαιρείται η επένδυση στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού μετά την κατάρρευση – Έλεγχος και στο Κομμένο ΜπεντένιΤο πρωί σήμερα (9/2) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου και του προέδρου του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργου Ταβερναράκη στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στη Λότζια.
Παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη εξετάστηκαν οι τρόποι άρσης της επικινδυνότητας στο σημείο. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Καραντινό επισκέφθηκε την Πύλη Ιησού και επιθεώρησε την βλάβη που έχει προκληθεί. Ο κ. Λαμπρινός, παρότι τα Τείχη δεν έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο, έδωσε άμεση εντολή για την αποκόλληση όλης της επένδυσης που έχει γίνει στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος νέας κατάρρευσης.

Ηράκλειο: Αφαιρείται η επένδυση στην πρόσοψη της Πύλης Ιησού μετά την κατάρρευση – Έλεγχος και στο Κομμένο ΜπεντένιΣτο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνεργεία του Δήμου από την Τεχνική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, την Πολεοδομία καθώς και άνδρες της τροχαίας, προκειμένου να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκόλλησης και να παραδοθεί, το συντομότερο δυνατόν, στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου που είναι κλειστό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αρμόδιος ΑντιδήμαρχοςΓιάννης Αναστασάκης ανέφερε ότι θα αφαιρεθεί η επένδυση σε έκταση περίπου 100 τ.μ., ενώ θα ελεγχθεί περαιτέρω τόσο η Πύλη του Ιησού όσο και το Κομμένο Μπεντένι, προκειμένου θα διασφαλιστεί ότι δεν θα παρουσιαστούν ανάλογα επικίνδυνα φαινόμενα. Όπως είπε, παρά το ότι ο έλεγχος που έγινε σε όλο το μνημείο των Ενετικών Τειχών μετά τους σεισμούς δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό, φαίνεται ότι ο σεισμός, σε συνδυασμό με την συγκεντρωμένη υγρασία, τις έντονες βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, οδήγησαν στην χθεσινή κατάρρευση τμήματος των πλακών της επένδυσης, από την οποία από θαύμα δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή ζημιά σε διερχόμενο όχημα, καθώς το σημείο είναι ιδιαιτέρως πολυσύχναστο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος