Είμαστε στην «κόκκινη ζώνη»

Η Ελλάδα σύμφωνα με μελέτες βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη των περιοχών που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή και οφείλει να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης, τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, βουλευτών, της ΚΕΔΕ, Υπουργείων, Περιφέρειας Κρήτης, δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων κ.α.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «για την κλιματική αλλαγή η Περιφέρεια Κρήτης με δική της πρωτοβουλία και πριν την έναρξη της σύνταξης της Εθνικής Στρατηγικής, ξεκίνησε να εξετάζει τον τρόπο διεξαγωγής του Περιφερειακού Σχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».
Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κανείς από εμάς που ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα, δεν μπορεί να αρνηθεί, ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών που υπηρετούμε. Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση είναι επίκαιρη για τη χώρα μας και βεβαίως για την Κρήτη, καθώς σύμφωνα με τις μελέτες για το κλίμα η περιοχή μας βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη των περιοχών που απειλούνται. Οι επιπτώσεις των φαινομένων επηρεάζουν πρώτα από όλα το φυσικό περιβάλλον, τους ζωντανούς οργανισμούς. Δεν αφήνουν, όμως, ανέπαφους και τομείς κρίσιμους όπως είναι η οικονομία και οι πολιτικές διαχείρισης περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η δική μας στάση δεν μπορεί να είναι μια στάση αδιαφορίας ή απλά τυπικής συμμόρφωσης καθώς το πρόβλημά μας αφορά άμεσα. Η Ελλάδα οφείλει να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών, αλλά και μείωσης των εκπομπών, με μία επιθετική πολιτική. Η ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης, που μέχρι σήμερα είναι περιορισμένη, αφορά πρώτα από όλους εμάς. Τους φορείς της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το κεντρικό κράτος, τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Ιδρύματα και βέβαια τη βιομηχανία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος