Ιεράπετρα: Από 9 ως 77 ετών οι συμμετέχοντες στην παγκόσμια συνάντηση κατάβασης φαραγγιών

Στις πιο βαθιές ρωγμές των Κρητικών βουνών θα καταδυθούν από αύριο Παρασκευή και για 10 μέρες 80 από τους καλύτερους αθλητές canyoning του κόσμου. Από τις 15 ως τις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα η 19η παγκόσμια συνάντηση αθλητών κατάβασης φαραγγιών, μια συνάντηση που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική περιοχή του κόσμου.

https://fb.watch/8Dw2hgNcOG/

Η Κρήτη είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των canyoners. Στο γεωμορφολογικό της ανάγλυφο φωλιάζουν περισσότερα από 350 φαράγγια, εκ των οποίων τα 90 είναι τεχνικά, δηλαδή απαιτούν τεχνικό εξοπλισμό και ειδική εκπαίδευση για την κατάβασή τους. Όμως, αυτά τα άβατα φαράγγια, τα αθέατα στους πολλούς κομμάτια από τα έγκατα της γης, αποζημιώνουν τους αθλητές με το παραπάνω.

Ιεράπετρα: Από 9 ως 77 ετών οι συμμετέχοντες στην παγκόσμια συνάντηση κατάβασης φαραγγιών

H Κρήτη έχει από τα πιο όμορφα, εντυπωσιακά και άγρια φαράγγια στην Ευρώπη, όπως το φαράγγι του Χα κοντά στη Ιεράπετρα και τα φαράγγια Άρβη και Πορτέλα στη περιοχή της Βιάννου. Η Κρήτη επίσης έχει τους ψηλότερους καταρράκτες στην Ελλάδα που είναι του φαραγγιού της Πέρδικας στα Λευκά Όρη με ύψος 220μ και του φαραγγιού του Μάστορα στη Θρυπτή με ύψος επίσης 220μ. Συνδυάζει το ήπιο κλίμα, τις άριστες συνθήκες την περίοδο της άνοιξης και την ποικιλία στο επίπεδο και τα είδη των φαραγγιών, για να είναι ο καλύτερος προορισμός canyoning της νότιας Ευρώπης. Αν σ’αυτά προσθέσει κανείς την κρητική φιλοξενία και το καλό φαγητό, η Κρήτη μοιάζει ιδανικό πεδίο.

Αυτό φαίνεται πως εκτιμούν και οι 80 συμμετέχοντες της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιείται με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου εξαιτίας της πανδημίας. Το canyoning είναι ένα άθλημα που απαιτεί εκπαίδευση, εξοπλισμό αλλά και ένταξη σε οργανωμένες ομάδες. Είναι το άθλημα που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ανάμεσα στους πιο δεινούς του αθλήματος, θα βρει κανείς Βέλγους και Ολλανδούς, δηλαδή κατοίκους χωρών που δεν έχουν βουνά, ως εκ τούτου ούτε φαράγγια.

Ιεράπετρα: Από 9 ως 77 ετών οι συμμετέχοντες στην παγκόσμια συνάντηση κατάβασης φαραγγιών

Ανάμεσα στους 80 αθλητές που θα έρθουν από την Ελβετία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Τσεχία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και φυσικά την Ελλάδα, θα βρει κανείς έναν 9χρονο μπόμπιρα από την Ελβετία, έναν 77χρονο από τη Γερμανία καθώς και δύο ακόμα 65χρονους από την Ελβετία που έχουν στο ιστορικό τους περισσότερες από 2000 καταβάσεις έκαστος σε περισσότερες από 30 χώρες. Το canyoning, ή η κατάβαση άβατων φαραγγιών, είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο άθλημα που στην Ελλάδα ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια και κερδίζει κάθε χρόνο περισσότερους φίλους. Χρειάζεται εκπαίδευση, πειθαρχία, τεταμένη προσοχή και σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Ιεράπετρα: Από 9 ως 77 ετών οι συμμετέχοντες στην παγκόσμια συνάντηση κατάβασης φαραγγιών

Η 19η παγκόσμια συνάντηση canyoning RIC 2020 Crete, διοργανώνεται από τον Παγκρήτιο Όμιλο Εξερεύνησης Φαραγγιών με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Ιεράπετρα: Από 9 ως 77 ετών οι συμμετέχοντες στην παγκόσμια συνάντηση κατάβασης φαραγγιών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος