Ιεράπετρα: Αφαίρεση επιμέλειας – Σε ίδρυμα τα δύο παιδιά μιας οικογένειας

Προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας δυο παιδιών 2,5 ετών και 6 μηνών από οικογένεια που ζει στην Ιεραπετρα αποφάσισε ο Εισαγγελέας ανηλίκων. Η παρέμβαση έγινε μετά από έλεγχο της Κοινωνικής λειτουργού του Δήμου Ιεράπετρας που παρακολουθεί τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας Χρύσας Χατζιμαρκάκη, τα δυο παιδιά με απόφαση εισαγγελέα θα παραμείνουν προσωρινά σε προνοιακή δομή στο Ηρακλειο έως ότου η οικογένεια εξασφαλίσει σωστές συνθήκες διαβίωσης τους.

Σύμφωνα με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου η οικογένεια έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν τις συνθήκες ζωής των δυο παιδιών. Αυτό το διάστημα μάλιστα το μωρό 6 μηνών χρειάσθηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ και μετά το πέρας της νοσηλείας του μεταφέρθηκε σε προνοιακή ίδρυμα. Και τα δυο παιδιά θα παραμείνουν στο ίδρυμα όσο χρειαστεί προκειμένου η οικογένεια να μπορέσει με τη βοήθεια του Δήμου αλλά και της τοπικής κοινωνίας να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των παιδιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν υπάρχουν στοιχεία κακοποίησης ή παραμέλησης ωστόσο η ακραία φτώχεια, ο χώρος διαβίωσης της οικογένειας που είναι ακατάλληλος για να περάσουν το χειμώνα τα δυο παιδιά, αλλά και κάποια άλλα ζητήματα οδήγησαν στην απόφαση μεταφοράς των παιδιών σε ίδρυμα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου να βοηθηθεί η οικογένεια προκειμένου να μπορέσει να πάρει τα παιδιά πίσω και να μεγαλώσουν σε σωστό περιβάλλον. Το παιδάκι 2,5 ετών αυτή την ώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ενώ τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί στο προνοιακό ίδρυμα που βρίσκεται και το αδελφάκι του.

Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος