Ιδρύθηκε η “Κρητών Ένωσις” για το κρητικό λάδι – Στο “τιμόνι” ο Στ. Γαβαλάς

Νέα δεδομένα στην αγορά του κρητικού και όχι μόνο ελαιολάδου δημιουργεί η ίδρυση, νωρίτερα σήμερα, του πρώτου παγκρήτιου συνεταιριστικού φορέα για την τυποποίηση και την διακίνηση του προϊόντος, του οποίου το “τιμόνι” αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς.

Ιδρύθηκε η “Κρητών Ένωσις” για το κρητικό λάδι – Στο “τιμόνι” ο Στ. ΓαβαλάςΤο εννιαμελές προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του φορέα, που φέρει την επωνυμία ΑΕΣ Κρητών Ένωσις Α.Ε., συγκροτήθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου, σε μια ιστορική για το τοπικό συνεταιριστικό κίνημα και το ίδιο το προϊόν μέρα, από τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των Συνεταιρισμών από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης που συμμετέχουν, οι οποίοι προηγουμένως υπέγραψαν το καταστατικό του νέου φορέα, επισφραγίζοντας την ενιαία βούληση για την εμπορική αναβάθμιση του κρητικού ελαιολάδου προς όφελος των παραγωγών.

Ο συμβολισμός της ένωσης δυνάμεων από όλο το νησί για την διαχείριση του κρητικού ελαιολάδου αποτυπώθηκε όχι μόνο στο όνομα του φορέα, αλλά και στην συγκρότηση της πρώτης διοίκησης. Έτσι, αποφασίστηκε τον πρόεδρο, να συνεπικουρούν τρεις αντιπρόεδροι, ένας από κάθε έναν από τους υπόλοιπους τρεις νομούς. Α’ αντιπρόεδρος είναι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων Χαρίλαος Βλαζάκης, Β’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της Ένωσης Μεραμβέλλου Νίκος Ζαχαριάδης και Γ’ αντιπρόεδρος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου Μανόλης Κουγιουμτζής. Οι υπόλοιποι τέσσερις πρόεδροι και συγκεκριμένα ο Μανόλης Μπέρκης από την Ένωση Πεζών, ο Γιάννης Γλεντζάκης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου, ο Χαράλαμπος Δραγασάκης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας και ο Βασίλης Κουτσαυτάκης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γραμβούσας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμόύ Μεσαράς Αντώνης Κυριακάκης συμπληρώνουν ως μέλη την προσωρινή διοίκηση.

Σημειώνεται ότι διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα είναι η πρώην αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Θεανώ Βρέντζου.

Το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί γενική συνέλευση της ΑΕΣ Κρητών Ένωσις Α.Ε. προκειμένου να εκλεγεί η πρώτη διοίκηση του φορέα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Πεζών Μανόλης Μπέρκης στόχος είναι η τυποποίηση και διάθεση με ένα όνομα, μια ενιαία ετικέτα, του ποιοτικού κρητικού ελαιολάδου, ώστε ο παραγωγός να μπορέσει να εισπράξει την υπεραξία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος