Η Περιφέρεια στηρίζει την ανακουφιστική φροντίδα

Στην συνεργασία της Περιφέρειας με τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση και πολίτες για την στήριξη εθελοντικών δομών και δράσεων αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας που οργάνωσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Σύλλογος “Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς”.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, για την Περιφέρεια Κρήτης, η Ανακουφιστική Φροντίδα, δεν είναι απλώς ένας τομέας της κοινωνικής της πολιτικής, αλλά είναι σημαντικό πεδίο δράσης και στήριξης των προσπαθειών μεμονωμένων κινητοποιημένων ατόμων, με σκοπό την καλύτερη φροντίδα ατόμων που βρίσκονται κοντά στο θάνατο.
Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια της οικογένειας Μπαντουβά προς αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Για ακόμα μια φορά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, ο Σύλλογος που φέρει το όνομα του Ζαχαρία Μπαντουβά, επιβεβαιώνει πως δημιουργήθηκε από το σεβασμό της αξίας κάθε ασθενή ως μοναδικού ατόμου που έχει τη δική του ιστορία ζωής και δικαιούται ισότιμης πρόσβασης στη φροντίδα υγείας. Μια πρόσβαση, που όσοι υπηρετούμε σε φορείς της Αυτοδιοίκησης, της Υγείας και του Κράτους, οφείλουμε να διασφαλίζουμε, παρέχοντας τις καλύτερες διαθέσιμες υπηρεσίες, τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για τη διαχείριση του πολύτιμου χρόνου του, όταν μια ασθένεια δεν ανταποκρίνεται στη ριζική θεραπευτική αγωγή” .
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, η Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημασία της προσπάθειας, αλλά και της εκδήλωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος