Η Κρήτη στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση

Array

Κάλεσμα στους φορείς, τις εθελοντικές οργανώσεις αλλά και σε ιδιώτες, να συμμετάσχουν στην πανελλήνια εκστρατεία με τίτλο “Let’s Do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”, απευθύνει η Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος της εκστρατείας, με την συνεργασία-στήριξη και των Δήμων του νησιού, είναι να ενωθεί η Ελλάδα στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, που οργανώνεται και συντονίζεται αποκλειστικά από εθελοντές, ως επί το πλείστων νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.

Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά δήμοι, φορείς, ομάδες εθελοντών, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούν μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2018, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά, έχει ως θέμα “Νεολαία και Εθελοντισμός”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σημαντικός χαρακτηρίζεται ο ρόλος των δήμων στην υλοποίηση της εκστρατείας, υποστηρίζοντας τους τοπικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες που ήδη έχουν εκπονήσει σχέδιο δράσης έτοιμο προς υλοποίηση ή οργανώνοντας μία ή περισσότερες δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και ιδιώτες μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες στο site www.letsdoitgreece.org, οργανώνοντας τη δική τους δράση ή ενισχύοντας κάποια από τις οργανωμένες δράσεις στην περιοχή τους. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, προτεινόμενα σχέδια δράσης και υποστηρικτικό υλικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος