Γνωρίζοντας το Νίκο Καζαντζάκη

Μια σημαντική πρωτοβουλία που στόχο έχει να γνωρίσουν οι μαθητές το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα, Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και άλλους Έλληνες συγγραφείς και ποιητές, αναλαμβάνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για τη διοργάνωση εκπαιδευτικής δραστηριότητας, Φιλαναγνωσίας στα σχολεία του Ηρακλείου, από φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο Νίκου Καζαντζάκη, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και την υποστήριξη του Μουσείου Καζαντζάκη και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
Στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών του Λυκείου να διαβάσουν έργα του Νίκου Καζαντζάκη, όποιο εκείνοι επιθυμούν, να εμπνευστούν δημιουργικά και να συγγράψουν κείμενα (ποιητικά ή πεζά) εμπνευσμένα από τη σκέψη του Κρητικού συγγραφέα.
Τα κείμενα θα μπορούσαν να έχουν ένα γενικό τίτλο: «Τόποι και Πρόσωπα» και να είναι επηρεασμένα από αντίστοιχους τόπους και αντίστοιχα πρόσωπα που διαπραγματεύεται ο ίδιος ο Καζαντζάκης στα έργα του. Τα κείμενα θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή και θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα.
Η δραστηριότητα μπορεί να επεκταθεί και στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού [Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄], επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών σε δύο έργα του Καζαντζάκη που έχουν μείζονα διδακτικό χαρακτήρα: «Στα Παλάτια της Κνωσού» και «Μέγας Αλέξανδρος». Οι μαθητές θα μπορούσαν να γράψουν κείμενα ή να ζωγραφίσουν εικόνες, με πηγή έμπνευσης τον Καζαντζάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος