Γ. Κουράκης: «Θετικό το πρόγραμμα Α. Τρίτσης»

Φιλόδοξο, με ικανοποιητικούς πόρους και άμεση διαθεσιμότητα χρηματοδοτήσεων, χαρακτήρισε το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης. Το πρόγραμμα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε κρίσιμους τομείς για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή και ιδιαίτερα στη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, τη χρηματοδότηση μελετών, την ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της υιοθέτησης έξυπνων πρακτικών για τις πόλεις.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, προγράμματα «κλίμακας», όπως αυτό, μπορεί να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαίο αυτή τη φορά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς- Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση – να λειτουργήσουν πιο συντονισμένα και αποτελεσματικά. Η ΠΕΔ στο επίπεδο της στρατηγικής, των κατευθύνσεων και του συντονισμού και οι ΟΤΑ στο επίπεδο του προγραμματισμού και της υλοποίησης πρέπει να έχουν ως στόχο την επίσπευση των χρόνων και την απλοποίηση των διαδικασιών. Έτσι θα δημιουργήσουν την απαραίτητη προστιθέμενη αξία και θα δώσουν το στίγμα της επιτάχυνσης της αναπτυξιακής τους προσπάθειας με ενέργειες και δράσεις που στόχο έχουν την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και φροντίδας, την υποστήριξη της απασχόλησης και τέλος τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος