Φεύγει η «Ζηνοβία» έρχεται νέα κακοκαιρία

Ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, έφερε χθες το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία» που έπληξε και την Κρήτη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στον Ομαλό Χανίων όπου λόγω της έντονης χιονόπτωσης εγκλωβίστηκαν εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως εκείνοι που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους.

Χθες παρά τη συνεχή χιονόπτωση μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Πλατανιά, κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο και να επιστρέψουν οι εκδρομείς στα σπίτια τους.

Φεύγει η «Ζηνοβία» έρχεται νέα κακοκαιρίαΜια οικογένεια εγκλωβίστηκε στον επαρχιακό δρόμο από το Οροπέδιο Λασιθίου προς το Οροπέδιο Καθαρού, μέσα σε ένα φαράγγι. Στο σημείο πήγε το εκχιονιστικό μηχάνημα του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, που κατάφερε να τους απεγκλωβίσει και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου, Γιάννη Στεφανάκη, η οικογένεια που είχε εγκλωβιστεί με το όχημα της, απεγκλωβίστηκε και πριν τις 7 χθες το βράδυ και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο. Όλα τα μέλη της οικογένειας είναι σώα.

Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή και το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται αποφάσισε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Αστέγων, με δυνατότητα διανυκτέρευσης μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου. Επίσης όλα τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που θα έχουν ανάγκη από ένα ζεστό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα σε όλη την Κρήτη, αύριο ημέρα της πρωτοχρονιάς ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, καθώς από την επομένη, 2 Ιανουαρίου, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με περισσότερο κρύο, θυελλώδεις βοριάδες, ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια σε υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος