Εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο του Ηρακλείου

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Ηράκλειο παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ηράκλειο υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, και με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας, «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους καθώς και το ΑΜΚΑ τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, στο χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Η  συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην Κρήτη, με επόμενους προορισμούς τον Άγιο Νικόλαο την 1η Ιουνίου , τα Χανιά 3 και 4 Ιουνίου, και το Ρέθυμνο 5 Ιουνίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος