Έργα στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω

Δύο συμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας στο δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω, και στην αναβάθμιση της αίθουσας «Μανώλης Καρέλλης», συνολικού προϋπολογισμού εκατό χιλιάδων ευρώ, υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης.

Όσον αφορά στο πρώτο έργο έχει ως στόχο να γίνει το κτήριο προσεγγίσιμο και πιο φιλικό στα άτομα με αναπηρίες. Προβλέπεται η κατασκευή ραμπών πρόσβασης προς την κύρια είσοδο του κτηρίου και προς το Καφέ Πολύκεντρο. Ακόμα προβλέπεται η διαμόρφωση πρόσβασης στις τουαλέτες του Καφέ, μαζί με ράμπα πρόσβασης προς τον υπαίθριο χώρο, η τοποθέτηση ηλεκτρικού αναβατορίου προς τον χώρο του ανελκυστήρα στο ισόγειο και στο επίπεδο του πρώτου υπογείου, η τοποθέτηση στοιχείων χειρολισθήρα στο εσωτερικό του ανελκυστήρα και αναδιαμόρφωση των WC ΑμεΑ.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής σε διάφορα σημεία του κτιρίου.

Αίθουσα «Μ. Καρέλλη»

Έργα στο κτήριο της οδού ΑνδρόγεωΗ δεύτερη σύμβαση για την ανακαίνιση της αίθουσας «Μ. Καρέλλη» υπεγράφη με την πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας, «Πολυμετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Πολιτισμού, Τουρισμού, Ανάπτυξης Ηρακλείου ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.», Ευαγγελία Σχοιναράκη, και προβλέπει ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις με στόχο την ανανέωση και την ποιοτική αναβάθμιση της.

Συγκεκριμένα η σύμβαση προβλέπει τη  δημιουργία αναβαθμών για την τοποθέτηση των καθισμάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η γραμμή θέασης, την επένδυση του υπερυψωμένου πατώματος και των αναβαθμών, την αποξήλωση υφιστάμενων καθισμάτων, η  αντικατάσταση του υφιστάμενου υφάσματος των καθισμάτων με ηχοαπορροφητική επένδυση και η επανατοποθέτηση τους στις νέες θέσεις πάνω στους αναβαθμούς.

Έργα στο κτήριο της οδού ΑνδρόγεωΕπίσης προβλέπεται η καθαίρεση της υφιστάμενης ψευδοροφής της αίθουσας και τοποθέτηση νέας και τέλος η επένδυση με laminate του πατώματος της αίθουσας ώστε να λειτουργεί ανακλαστικά.

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε για τα δύο αυτά έργα: «Τόσο η βελτίωση της προσβασιμότητας στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω όσο και η ανακαίνιση της αίθουσας “Μανώλης Καρέλλης”,  είναι έργα απαραίτητα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τους συγκεκριμένους χώρους. Παρά τις δεδομένες δυσκολίες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης που ζούμε, εμείς εξακολουθούμε να προχωράμε στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος