Έρχονται για τη Κρητική διατροφή

Τα πιστοποιημένα ποιοτικά κρητικά προϊόντα, τις ομορφιές της Κρήτης, την λειτουργία επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων και τις νοστιμιές της Κρητικής κουζίνας, θα γνωρίσουν από κοντά επιχειρηματίες από την Γερμανία, καθώς και εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων.

Η αποστολή γίνεται από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος το οποίο πραγματοποιεί δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των Κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.
Οι Γερμανοί εισαγωγείς και δημοσιογράφοι θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη, με τον πρόεδρο και τα στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και θα ξεναγηθούν στο νησί προκειμένου να γνωρίσουν τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν προσωπικές επαγγελματικές συναντήσεις με Κρητικούς επιχειρηματίες.
Την Παρασκευή οι Γερμανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στα Χανιά από τον Τάσο Κουρουπάκη, πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης σε συγκεκριμένες πιστοποιημένες επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες.
Το Σάββατο η αποστολή των Γερμανών θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο Ηράκλειο, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Κρητικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες. Οι συμμετοχές των Κρητικών πιστοποιημένων επιχειρήσεων που έχουν το σήμα «Κρήτη» και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθούν και να συνεργαστούν με τους Γερμανούς επιχειρηματίες φτάνουν τις 45.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος