Επτά αγκάθια για το δήμο Μινώα λόγω νέου αεροδρομίου

Επτά ζητήματα- αγκάθια για το δήμο Μινώα Πεδιάδας, που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, με αφορμή την αυριανή επίσημη έναρξη κατασκευής του νέου αεροδρομίου, έθεσε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης.

Το πρώτο ζήτημα αφορά την κατασκευή ενός περιμετρικού δρόμου, γύρω από το υπό κατασκευή αεροδρόμιο, προκειμένου να δημιουργούν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης αλλά και καταμερισμού των βαρών για τα χωριά που θα επιβαρυνθούν από τα εκτελούμενα έργα.

Επίσης, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ανακοίνωσε ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή του δήμου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του νέου αερολιμένα, καθώς παρά τις σχετικές δεσμεύσεις, η δημοτική αρχή δεν εκπροσωπείται σε αυτόν.
Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη σύνδεσης του οικισμού του Καστελλίου με τον βιολογικό καθαρισμό του αεροδρομίου, η οποία σήμερα δεν προβλέπεται.
Ακόμα προτεραιότητα για το δήμο Μινώα είναι:
⁃ η καταβολή αποζημιώσεων για τους περίπου 1100 ιδιοκτήτες γης που δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, καθώς τα χωράφια τους, διέπονται από το καθεστώς προστασίας των προσφυγικών περιουσιών, και δεν μπορούν να λάβουν χρήματα για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις τους.
⁃ Η παρακολούθηση των συνοδών έργων του αεροδρομίου και η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή του δήμου σε αυτήν, όπως και η διεκδίκηση αύξησης του ποσοστού εσόδων από τα κέρδη του αεροδρομίου, από το 1% που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, στο 2%, που επιδιώκει ο Δήμος.
Τέλος για το ζήτημα της μετατόπισης του δικτύου ύδρευσης του δήμου το οποίο βρίσκεται μέσω στην έκταση του νέου αεροδρομίου και η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ ζητεί να γίνει με ευθύνη του δήμου ζητά να γίνει με ευθύνη του δήμου, ο Μανόλης Φραγκάκης διαβεβαίωσε πως κανένας δημότης της περιοχής δεν θα μείνει χωρίς νερό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος