Επαναλειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία στο Βενιζέλειο – 2.500 ασθενείς σε αναμονή

Ανοίγουν τη Δευτέρα μετά από δέκα μήνες τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, τα οποία είχαν ανασταλεί πλήρως λόγω πανδημίας από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργούν ταυτόχρονα τέσσερα χειρουργικά τραπέζια από τα δύο που λειτουργούν μέχρι σήμερα, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η τεράστια λίστα, που έχει δημιουργηθεί και να μην αναγκάζονται οι πολίτες να ανακατευθύνονται στις ιδιωτικές κλινικές, επιβαρύνοντας την ήδη ισχνή οικονομική τους κατάσταση

Μέχρι τώρα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο  πραγματοποιούνταν μόνο τα έκτακτα και τα ογκολογικά χειρουργεία, με αποτέλεσμα στη λίστα αναμονής να έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 2.500 ανεκτέλεστες χειρουργικές επεμβάσεις μόνο στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Στη μείωση των κρεβατιών τόσο στη μονάδα εντατικής θεραπείας όσο και στις κλίνες, λόγω μετατροπής πολλών κλινικών σε covid, είχε προστεθεί το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με έναν διορισμό νέου αναισθησιολόγου αλλά και με την επιστροφή μιας αναισθησιολόγου υπό συνταξιοδότηση, η οποία κλήθηκε και δέχτηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο

 “Το Βενιζέλειο είναι το μόνο νοσοκομείο στη χώρα που έκλεισε τα τακτικά ιατρεία σε ποσοστό 100%, κατά παράβαση της υπουργικής οδηγίας που όριζε περιορισμό μέχρι 80% ”, λέει μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ΕΣΥ του Νομού Γιώργος Κωστάκης, για να συμπληρώσει ότι “στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, για παράδειγμα, πραγματοποιούνταν τακτικά χειρουργεία σε κάποιο ποσοστό όλο αυτό το διάστημα”. Παρόλα αυτά, η λίστα αναμονής στο ΠΑΓΝΗ περιλαμβάνει 5.000 εκκρεμείς χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Επαναλειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία στο Βενιζέλειο – 2.500 ασθενείς σε αναμονήΓια διοικητική ανεπάρκεια κάνει λόγο ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ, ενώ χαρακτηρίζει εμβαλωματικές τις λύσεις που έχουν προκριθεί ως προς την τοποθέτηση αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, περιγράφει πως “κανένας αναισθησιολόγος δεν θέλει να έρθει και να δουλέψει στο δημόσιο ως επικουρικός με 1000 ευρώ το μήνα και χωρίς προοπτικές εξέλιξης. Θα προτιμήσει, και δικαίως τον ιδιωτικό τομέα”, λέει ο κ. Κωστάκης για να συμπληρώσει ότι “αυτή η τακτική οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση του συστήματος, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες”.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το μεγάλο πρόβλημα των αναισθησιολόγων δεν θα λυθεί χωρίς μόνιμες προσλήψεις και χωρίς λύσεις και προοπτικές για τον οργανισμό του νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα εργάζονταν 8 αναισθησιολόγοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, οι οποίοι από Δευτέρα γίνονται 10.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος