ertnews.gr

Επαναχάραξη των δρομολογίων των απορριμματοφόρων

29/01 10:28
Επαναχάραξη των δρομολογίων των απορριμματοφόρων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναχάραξης των δρομολογίων των απορριμματοφόρων στο Δήμο Ηρακλείου, με στόχο την πιο σύντομη, πιο οικονομική και συνάμα αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας αποκομιδής. Είχε προηγηθεί η πλήρης καταγραφή των θέσεων όλων των κάδων απορριμμάτων και των ισχυόντων δρομολογίων των απορριμματοφόρων στο σύνολο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων που η κάθε διαδρομή παρουσίαζε.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η εκπαίδευση των οδηγών, μια διαδικασία από την οποία θα καταγραφούν και πιθανές πρακτικές δυσλειτουργίες του προγράμματος, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν τα νέα δρομολόγια.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι ο εξορθολογισμός του συνόλου των δρομολογίων για να βελτιωθεί ο χρόνος και η αποδοτικότητα της διαδικασίας αποκομιδής. Ταυτόχρονα, μέσω του προγράμματος, θα καταγράφονται άμεσα και οι κατεστραμμένοι κάδοι για να γίνεται πιο γρήγορα η αντικατάστασή τους, ενώ μπορεί να προσαρμόζεται και η κίνηση των απορριμματοφόρων στις περιοδικές ιδιαιτερότητες κάθε οδού (π.χ. εκτέλεση έργων), έτσι ώστε να επιλέγονται οι καταλληλότερες διαδρομές. Αφού δοκιμαστούν στην πράξη τα νέα δρομολόγια, θα ακολουθήσει και η σχετική ενημέρωση των δημοτών.
«Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση που θα βοηθήσει την Υπηρεσία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο που επιτελεί» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version