Ενώνουν τις φωνές τους για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου

Δύο συναυλίες αφιερωμένες στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Πανδημοτικό Ηρώο Βιάννου και τη Δευτέρα 16 του μήνα στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο.
Οι Λάκης Χαλκιάς, Ιωάννα Φόρτη, Ερωφίλη και Νατάσσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα συμπράττουν με τη νέα ταλαντούχο συνθέτιδα Λίνα Ζάχαρη και επταμελή ορχήστρα σε ένα μουσικό πρόγραμμα ενταγμένο στις εκδηλώσεις για την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου. Θα αποδοθούν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, ΓιάννηΜαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή κ.α., μαζί με τραγούδια από την σπουδαίαμουσική παράδοση της Κρήτης, αλλά και καινούρια τραγούδια σε μελοποίηση Λίνας Ζάχαρη από τον κύκλο τραγουδιών “Σήκω να παλέψεις τον καιρό” καθώς και δύο τραγούδια για την Βιάννο σε πρώτη εκτέλεση. Οι εκδηλώσεις, στις οποίες την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, περιλαμβάνουν πορεία μνήμης και δικαιοσύνης, παρουσίαση βιβλίου, ομιλίες και συζητήσεις για τα ναζιστικά εγκλήματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Ιδιαίτερη σημασία για τη διεθνοποίηση του ζητήματος αποδίδουν οι διοργανωτές στην παρουσία στις εκδηλώσεις σημαντικών διεθνών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων οι: Heike Haensel, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπονδιακό Γερμανικό Κοινοβούλιο, Δρ. Marco De Paolis, Γενικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας της Ιταλίας, ο οποίος έχει ασκήσει διώξεις εναντίον Γερμανών εγκληματιών πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και ο Gabrielle Heinecke, δικηγόρος, Εκπρόσωπος της Ομάδας «AK Distomo» από το Αμβούργο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος