Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για τη λαθρανασκαφή και τα λαθραία αρώματα

Ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για παράνομη ανασκαφή δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων.
Οι δύο φίλοι, 64 και 73 ετών αντίστοιχα, στην απολογία τους αρνήθηκαν ξανά οποιαδήποτε εμπλοκή με την παράνομη ανασκαφή και την σύληση του τάφου, και υποστήριξαν ότι μάζευαν σαλιγκάρια και έτσι βρέθηκαν στο λιόφυτο με τα αρχαία.
Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για τη λαθρανασκαφή και τα λαθραία αρώματαΝα σημειωθεί ότι τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου όσο και η Αρχαιολογική υπηρεσία, ενημερώθηκαν για την παράνομη ανασκαφή από τον ιδιοκτήτη του λιόφυτου.  Στα μέσα Μαΐου πήγε στο χωράφι του να ψεκάσει τις ελιές και τα πάντα ήταν στη  θέση τους. Όταν ξαναπήγε, στις 9 Ιουνίου, παρατήρησε ότι κάτω από μία ελιά, είχαν ανοίξει μία μεγάλη τρύπα και στο βάθος υπήρχε κάτι σαν δωμάτιο, διαστάσεων 2 επί 3 μέτρα. Τα άτομα που έκαναν την ανασκαφή, είχαν πετάξει τα χώματα περίπου 15 μέτρα πιο μακριά, και μέσα υπήρχαν τμήματα του τάφου.
Αρχαιοφύλακας που έσπευσε στον τόπο της ανασκαφής αναφέρει ότι οι δράστες διάνοιξαν την οροφή, σκάβοντας σε βάθος άνω των δύο μέτρων, και εκτιμά ότι πρόλαβαν να πάρουν ό,τι πολύτιμο είχε μέσα ο τάφος.

Αρώματα «μαϊμού»

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους για τη λαθρανασκαφή και τα λαθραία αρώματαΣτο μεταξύ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου, οι έξι από τους εφτά συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα λαθραία αρώματα, ενώ ο έβδομος θα απολογηθεί σήμερα.
Και στους έξι επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, στον 37χρονο βασικό κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15 χιλιάδων ευρώ, ενώ στην γυναίκα από την Αθήνα επιβλήθηκε εγγύηση 1.500 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος