Έλεγχος του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Τηλεδιάσκεψη για την παρακολούθηση του προγράμματος καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Λάμπρου Βαμβακά, και των προϊσταμένων των διευθύνσεων Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.  

Στην τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν στην καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, στις δειγματοληψίες και στις ψεκαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έργου.

Διατυπώθηκαν προτάσεις σχετικά με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και την αξιοποίηση των διαθέσιμων εντομολογικών και επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν συλλεχθεί έως σήμερα, για το συνεχή επανασχεδιασμό του έργου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, αναφορικά με την αγωγή υγείας στα σχολεία, τη δημιουργία νέων διαφημιστικών φυλλαδίων και τηλεοπτικών σποτ, την ενημέρωση των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, των πολιτών για την αντιμετώπιση των κινδύνων που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία η παρουσία λοιμογόνων παραγόντων μεταδιδόμενων μέσω κουνουπιών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο υπεύθυνος της εταιρείας για την υλοποίηση του Έργου, Γιώργος Βλάχος, και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, ο καθηγητής Γιάννης Βόντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος