Εντατικοποίηση των ελέγχων στα αρτοποιεία και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, ξεκινάει η Περιφέρεια Κρήτης, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση στους υπευθύνους των επιχειρήσεων για αυξημένα μέτρα υγιεινής και αυτοελέγχου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων αναλαμβάνουν την ευθύνη ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας και να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.
Επίσης είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν, ότι οι επιχειρήσεις τους πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, την εφαρμογή μεθόδων καθαρισμού- απολύμανσης και απεντόμωσης της επιχείρησης.
Να υπάρχει καλός αερισμός του καταστήματος, ενώ όλα τα προϊόντα αρτοποιίας που διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό να τοποθετούνται σε χάρτινο περιτύλιγμα. Τα άτομα που απασχολούνται στο αρτοποιείο να φορούν στολή εργασίας και σκούφο, που θα πλένονται και θα διατηρούνται καθαρά, καθώς επίσης προστατευτική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
Τέλος θα δίνεται βάρος στην αυστηρή τήρηση του αριθμού των ατόμων που θα εισέρχονται στις ανωτέρω επιχειρήσεις (ένα άτομο/ 15 τ.μ), καθώς και στην ύπαρξη σε ευκρινή θέση στην είσοδο του καταστήματος, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των πελατών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος