Έκταση σύγκλιση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό

Σε έκταση συνεδρίαση προχωρεί την ερχόμενη Δευτέρα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κρήτης, με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν την Κυβέρνηση να σχεδιάζει στο Πεδίο Βολής Γουβών του δήμου Χερσονήσου, τη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων.
Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, σε δηλώσεις του, εκφράζει την κατηγορηματική άρνηση του στη δημιουργία μιας τέτοιας δομής, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη, τινάζει στον «αέρα» τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής για την οποία καταγράφεται έντονο επιχειρηματικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Όπως εξηγεί η στρατιωτική δομή του Πεδίου Βολής γειτνιάζει με τον οικισμών των Γουβών και βρίσκεται σε απόσταση 1.300 μέτρων από την πρώην Αμερικανική Βάση όπου σχεδιάζονται μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.
Ταυτόχρονα δηλώνει αντίθετος με τη δημιουργία κλειστών δομών, οι οποίες όπως αναφέρει έχει αποδειχτεί ότι αποτελούν εστίες προβλημάτων.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο υποδειγματικός τρόπος διαχείρισης του προσφυγικού ήταν αυτός που δρομολόγησε το 2017 η προηγούμενη διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, με την φιλοξενία οικογενειών προσφύγων σε κατοικίες, τονίζοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να επιμείνει η αυτοδιοίκηση του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος