Εκδήλωση για το ασφαλές διαδίκτυο

Την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και την συνεργασία όλων, φορέων, οικογένειας, εκπαίδευσης, πολιτών με την Αστυνομία, στην πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος και κάθε παραβατικότητας στο ιντερνέτ, ήταν το μήνυμα διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και στη Μεσαρά, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Ελληνική Αυτονομία, την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, καθώς, το ΓΕΛ Ασημίου και το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Μίλησαν ο Διευθυντής δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Γιώργος Παπαπροδρόμου , ο ψυχολόγος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Γιώργος Νάκος.
Εκδήλωση για το ασφαλές διαδίκτυοΟι δύο ομιλητές και εκπρόσωποι των οργανωτών, συναντήθηκαν στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ευχαρίστησαν για την συνδιοργάνωση της διημερίδας, ενώ συζήτησαν να υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία με την συνδιοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων με φορείς και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο των ομιλιών στις εκδηλώσεις βρέθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την καθημερινή έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο. Βασικότερος θεωρείται ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η αποπλάνηση ανηλίκων, που συναντάται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και συνολικά ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο.
Τα στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προτρέπουν όσους γονείς έχουν βάσιμες υποψίες ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα κάποιας εκ των διαδικτυακών απειλών ή επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση μπορούν να απευθυνθούν στην τηλεφωνική γραμμή 11188, στο www.cyberkid.gr και στο www.cyberalert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος