Έγινε το κρούσμα μηδέν χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη της μετάλλαξης Όμικρον – Τι λέει ο αδερφός του

Δεν ήξερε καν πως υπήρχε η μετάλλαξη Όμικρον και όμως, από ένα παιχνίδι της τύχης, βρέθηκε να είναι το πρώτο επίσημα διαγνωσμένο κρούσμα του στελέχους της Μποτσουάνα επί ελληνικού εδάφους.
Ο Κρητικής καταγωγής επιχειρηματίας που ζει και εργάζεται στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ενημερώθηκε για την ύπαρξη της νέας παραλλαγής από τον αδερφό του, το βράδυ της ημέρας που έφτασε στην γενέτειρά του, στα Χανιά.

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο αδερφός του επιχειρηματία μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου σήμερα Παρασκευή. Ο Β.Α. ανέφερε πως ο αδερφός του είχε να επισκεφθεί την Κρήτη και την οικογένειά του δύο χρόνια, καθώς οι συνθήκες της πανδημίας απέτρεπαν τα ταξίδια. Ήρθε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής με σκοπό να μείνει 10-15 μέρες, για να δει τους γονείς του και την υπόλοιπη οικογένεια. Το βράδυ της Παρασκευής, όπως είπε, μίλησαν τηλεφωνικά και τον ενημέρωσε για την ύπαρξη της νέας μετάλλαξης.

Ο επιχειρηματίας, όπως εξήγησε ο αδερφός του, αν και ήταν εμβολιασμένος πλήρως, αν και είχε υποβληθεί σε τεστ πριν το ταξίδι και μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, αν και δεν είχε κανένα σύμπτωμα, για προληπτικούς λόγους και λόγω της ευαισθησίας του απέναντι στους γονείς του, συνέχισε να κάνει τεστ δύο φορές την ημέρα καθημερινά μέχρι και την Δευτέρα, οπότε βγήκαν θετικά.

«Το μάθαμε από τα σάιτ»

Όπως είπε ο Β.Α., αν και η σκέψη ότι ίσως να είχε μολυνθεί ο αδερφός του από το νέο στέλεχος του κορονοϊού, υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού τους, από τη στιγμή που βγήκε θετικός δεν ενημερώθηκαν από κανένα και έμαθαν στη συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας, Θανάση Πλεύρη, και από τα σάιτ ότι «το πρώτο κρούσμα Όμικρον βρέθηκε στην Κρήτη και ήρθε από το Γιοχάνεσμπουργκ». Όπως ανέφερε, αυτό ήταν λάθος, «ο άμεσα εμπλεκόμενος έπρεπε να το μάθει πρώτος».

Παράλληλα, σημείωσε πως επικοινώνησαν με τον αδερφό του για να του δώσουν οδηγίες μόλις χθες, Πέμπτη, αργά το μεσημέρι. Ακόμη είπε, ότι όλη η οικογένεια, ο ίδιος με τη σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, καθώς και οι ηλικιωμένοι γονείς τους, ελέγχθηκαν για πρώτη φορά με τεστ, rapid και pcr την περασμένη Τρίτη και αναμένεται να ελεγχθούν ξανά σήμερα. «Θα μας κάνουν τεστ κάθε τρεις μέρες μέχρι τη λήξη της καραντίνας. Και οι επτά είμαστε αρνητικοί, είμαστε μια χαρά, με εξαίρεση τα παιδιά πλήρως εμβολιασμένοι και οι γονείς μας έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Δεν ανησυχούμε, κάνουμε υπομονή να περάσει όλο αυτό», δήλωσε. Όπως διευκρίνισε ο αδερφός του παραμένει σε καραντίνα για 10 ημέρες και οι υπόλοιποι για 14.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος