Έφτασε στο Ηράκλειο η 19χρονη πιλότος που κάνει το γύρο του κόσμου

Στο Ηράκλειο έκανε την 48η στάση της η 19χρονη Ζάρα Ράδερφορντ από το Βέλγιο, που επιδιώκει να είναι η νεαρότερη γυναίκα που κάνει το γύρο του κόσμου με υπερελαφρύ μονοκινητήριο αεροπλάνο. Προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” μετά από πτήση τριών ωρών στα 2.000 πόδια υπό βροχή, κάτω από τα σύννεφα, ερχόμενη από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.”Ήταν μικρή πτήση”, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους και θυμήθηκε ότι ήταν πολύ πιο δύσκολα όταν πετούσε πάνω από τη Σιβηρία με  εξωτερική θερμοκρασία στους -35 βαθμούς κελσίου ή όταν πετούσε επί οκτώ ώρες από τη Βομβάη της Ινδίας στο Ντουμπάι. Έφτασε στο Ηράκλειο η 19χρονη πιλότος που κάνει το γύρο του κόσμου

H 19χρονη Ζάρα σε λίγες μέρες θα έχει κατακτήσει το ρεκόρ τις νεαρότερες γυναίκας που έκανε το γύρο του κόσμου με υπερελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος. Είναι ενα αεροσκάφος που δεν ξεπερνάει τα 5 μέτρα σε μήκος και τα 300 κιλά σε βάρος, ενώ διαθέτει μηχανή 1300 κυβικών και 100 ίππων.

Η Ζάρα Ράδερφορντ ξεκίνησε από την πατρίδα της το Βέλγιο στις 18 Αυγούστου Με σκοπό να προσγειωθεί σε 52 χώρες. Μετά την Ελλάδα, θα επισκεφτεί τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και τη Γερμανία και μέσα σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στη χώρα τη, το Βέλγιο.
Έφτασε στο Ηράκλειο η 19χρονη πιλότος που κάνει το γύρο του κόσμουΚαι οι δύο γονείς της 19χρονης είναι πιλότοι, ενώ η ίδια πιλοτάρει αεροσκάφη από τα 15 της χρόνια. Όνειρο της είναι να γίνει αστροναύτης και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να τη σταματήσει. Η Zara επιθυμεί να δώσει κίνητρο στα νέα κορίτσια να αγαπήσουν την επιστήμη της μηχανικής ενώ προτρέπει τους γονείς να αγοράζουν περισσότερα επιστημονικά παιχνίδια στις κόρες τους και να μην τις μεγαλώνουν με τα μηνύματα των κλασικών παραμυθιών. Η ίδια ξεκινάει το Σεπτέμβριο τις σπουδές της στη μηχανική.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος