Δώρο ζωής από 37χρονη με εγκεφαλική αιμορραγία

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η διαδικασία της λήψης οργάνων από την 37χρονη καθηγήτρια Γερμανικών Χρύσα Μιχελάκη, η οποία έχασε τη ζωή της από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η 37χρονη Ηρακλειώτισα κατέρρευσε στις 30 Απριλίου, ενώ γυμναζόταν και αμέσως μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη με αγγειακή δυσπλαγία. «Η εικόνα της ήταν δραματική», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου κ. Ανέστης Κιούλπαλης.

Χθες και αφού πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της άτυχης καθηγήτριας, η οικογένειά της πήρε την μεγάλη απόφαση να δωρίσει τα όργανά της, προκειμένου να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους της, που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για ένα μόσχευμα.

«Το μεγάλο μπράβο ανήκει στην οικογένεια που μέσα στο βαρύ πένθος που έχει, πήρε την απόφαση να προσφέρει ζωή σε άλλους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Κιούλπαλης. «Όλα τα όργανα ελήφθησαν από Ελληνικά Μεταμοσχευτικά Κέντρα σε μια διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το πρωί» πρόσθεσε διευθυντής της ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, γιατροί από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης παρέλαβαν το ήπαρ της 37χρονης, από τον Ευαγγελισμό ελήφθησαν τα νεφρά, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πήρε την καρδιά, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες της καθηγήτριας, παρέμειναν στο Ηράκλειο και θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος