Διπλός “μποναμάς” στους παραγωγούς από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

Διπλός χριστουγεννιάτικος “μποναμάς” περιμένει τους παραγωγούς και της Κρήτης σήμερα και αύριο, με την καταβολή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, σήμερα θα καταβληθεί το υπόλοιπο των αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ η εξισωτική αποζημίωση, αν και καταβάλλεται προσπάθεια να πληρωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, φαίνεται πιθανότερο πλέον, εκτός απροόπτου, να πιστωθεί στους δικαιούχους στις 27 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, αύριο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής του υποκαταστήματος Κρήτης του ΕΛΓΑ Νίκος Δασκαλάκης, θα καταβληθούν σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από παγετό ή καύσωνα. Οι πληρωμές, όπως εξήγησε, αφορούν είτε το υπόλοιπο της αποζημίωσης για όσους έχουν λάβει ήδη 40% προκαταβολή, είτε το σύνολο του ποσού που τους έχει εγκριθεί. Το μεγαλύτερο τμήμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ καταβάλλεται σε παραγωγούς του Ηρακλείου, κατά κύριο λόγο αμπελουργούς.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Δασκαλάκης, στην πληρωμή αυτή δεν έχουν ενταχθεί όλοι οι πληγέντες παραγωγοί, καθώς πολλές ακόμη περιπτώσεις διάσπαρτες στο νησί εκκρεμούν και βρίσκονται είτε στο στάδιο της ανάρτησης των πινάκων στους δήμους και της υποβολής ενστάσεων είτε της εκκαθάρισης. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν και οι πληγέντες δικαιούχοι να αποζημιωθούν με την επόμενη πληρωμή, πιθανώς τον Ιανουάριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος