Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο για το έγκλημα στις Μοίρες – Ένταση στα δικαστήρια

Προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια ο 51 ετών επιχειρηματίας που, προχθές το βράδυ, στις Μοίρες του δήμου Φαιστού, πυροβόλησε και σκότωσε τον 79χρονο σπιτονοικοκύρη της εν διαστάσει συζύγου του, τραυματίζοντας και την σύζυγο του θύματος, ηλικίας 65 ετών.

Νωρίτερα, ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή καθώς και για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Ο 51 ετών επιχειρηματίας επανέλαβε και ενώπιον του εισαγγελέα ότι δεν θυμάται τι έγινε, ενώ, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Νίκο Παπαδαντωνάκη και Γιώργο Κοκοσάλη, δήλωσε συγκλονισμένος για το συμβάν και ζήτησε συγνώμη, παρότι αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι πλέον είναι αργά.

Ο συλληφθείς, ψύχραιμος, έφτασε λίγο πριν από τις 11 το πρωί στα δικαστήρια Ηρακλείου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εκεί βρίσκονταν συγγενείς του θύματος που, στη θέα του προσαγόμενου, τον οποίο συνόδευε ισχυρή αστυνομική δύναμη, άρχισαν να φωνάζουν και να προσπαθούν να τον πλησιάσουν. Με την παρέμβαση των αστυνομικών απωθήθηκαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ο δράστης μετά την προσαγωγή του ενώπιον και της ανακρίτριας φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο για το έγκλημα στις Μοίρες – Ένταση στα δικαστήριαΟργισμένα τα παιδιά και άλλοι συγγενείς του θύματος προειδοποιούν τον φερόμενο ως φονιά του πατέρα τους να μην τολμήσει να εμφανιστεί ξανά στις Μοίρες, εκτοξεύοντας απειλές ακόμη και για τη ζωή του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 51 ετών συλληφθείς πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου, με τον οποίο δεν γνωρίζονταν, αναζητώντας την εν διαστάσει σύζυγό του. Μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση με τον 79χρονο, τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα και στη συνέχεια άνοιξε πυρ προς το κτίριο, χτυπώντας την 65χρονη, αλλά και προς το διπλανό διαμέρισμα, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν τρεις ανήλικοι, ο εγγονός του θύματος και δύο φίλοι του, που γλίτωσαν από θαύμα. Στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή, αλλά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να κοιμάται.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού. Να αποδοθεί δικαιοσύνη ζητεί η οικογένεια του θύματος, που χθες κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος