Δήμαρχος Μαλεβιζίου: Σε χρόνο ρεκόρ οι διαδικασίες για το δρόμο αλλά και πάλι δεν προλάβαμε το κακό

Με το δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα συναντήθηκαν το πρωί κάτοικοι της περιοχής  Πολύδροσου στο Γάζι, στο Ηράκλειο, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση για το δρόμο που αποδείχτηκε από σωτήριος καρμανιόλα.

Μετά τον τραγικό χαμό των δύο αγοριών, 17 και 21 ετών, τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι κάτοικοι και ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής επανέφεραν το αίτημα, που είχαν κάνει εγγράφως από τις 2 Αυγούστου για τοποθέτηση μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) και θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας τα 30 χλμ/ώρα. Πρόκειται για μια ευθεία περίπου 800 μέτρων, η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση πίστα ταχύτητας για νεαρούς μοτοσικλετιστές από όλο το Ηράκλειο.

Δήμαρχος Μαλεβιζίου: Σε χρόνο ρεκόρ οι διαδικασίες για το δρόμο αλλά και πάλι δεν προλάβαμε το κακό

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε, ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, ωστόσο η διαδικασία έχει κολλήσει στο αρμόδιο υπουργείο και στη δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. “Πρόκειται για τον αξιοπρεπέστερο δρόμο του δήμου μας, με φωτισμό, ποδηλατόδρομο, κολωνάκια και φαρδιά πεζοδρόμια. Σ’αυτό το δρόμο όμως τελικά έχουν γίνει φρικτά τροχαία”, είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μποκέας, συμπληρώνοντας πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε επαρκέστερη αστυνόμευση από το έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου.

Δεν είναι λίγες, ωστόσο, και οι φωνές που λένε ότι τα σαμαράκια δεν θα προσφέρουν λύση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, “το όριο εντός των πόλεών μας είναι 50 χλμ/ώρα, εκτός κι αν αλλιώς ορίζεται. Άρα είναι θέμα τήρησης των κανόνων, παιδείας και αστυνόμευσης και όχι να βάλουμε εμπόδια εκεί που θέλουμε να απαλλαγούμε απ’ αυτά. Δεν μπορεί αντί να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε ένα νέο φαρδύ και με καλό αστικό εξοπλισμό δρόμο, να τον αναιρούμε επειδή δεν έχουμε την παιδιά που πρέπει ή τον έλεγχο που πρέπει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος