Διεθνές συνέδριο για τον κρητικό τρόπο ζωής ως παράδειγμα ευζωίας

Ο κρητικός τρόπος ζωής ως πρότυπο ευζωίας θα βρεθεί στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από το Χάρβαρντ και άλλα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια.

Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 7-11 Νοεμβρίου, έχει τίτλο: «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή» (Cretan Lifestyle: Mediterranean Tradition & Modern Applications) και εστιάζει στη βιωματική προσέγγιση του κρητικού τρόπου ζωής.

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας Υγείας και Ευε-ξίας, το οποίο υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης ως σημαντική διοργάνωση προβολής και ανάδειξης της Κρήτης και του τρόπου ζωής των κρητικών ως παράδειγμα ευζωίας. Για το συνέδριο, που αφορά την εφαρμογή της κρητικής διατροφής στη σύγχρονη ζωή, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο καθηγητής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard Δρ. Στέφανος Κάλης και ο Director of Operations της Grecotel Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, καθώς η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Creta Palace.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές κορυφαίοι καθηγητές υγείας και ευεξίας από το Χάρβαρντ και άλλα γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια με βιωματικές εμπειρίες αλλά και εκδρομές. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται συμμετέχοντες από όλο το κόσμο από τους τομείς υγείας, διατροφής και γαστρονομίας. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάιο επίσκεψη στο νησί από επι-φανείς καθηγητές πανεπιστημίων στο χώρο της υγείας και διεθνείς προσωπικότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος