Διαβούλευση για το πάρκο με αντιδράσεις

Η πρώτη δημόσια διαβούλευση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη σχεδιαζόμενη βιοκλιματική αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη, έγινε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Διαβούλευση για το πάρκο με αντιδράσεις Διαβούλευση για το πάρκο με αντιδράσειςΜέλη της ομάδας «Φυλές του Πάρκου», συλλογικότητες που αντιδρούν στην παρέμβαση του δήμου, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, κατέθεσαν τις αντιδράσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους για την τεχνική μελέτη του έργου, θεωρώντας πως δεν διασφαλίζεται η σημερινή μορφή του πάρκου, ζητώντας να μην κοπούν δέντρα, όπως έγινε στη διάρκεια της ανάπλασης του κέντρου της πόλης.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, διαβεβαίωσε πως δεν θα κοπεί κανένα δέντρο, παρά μόνον εκείνα που είναι ξερά και άρρωστα, με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Ηρακλείου και του επιβλέποντος μηχανικού.
«Δεν θέλουμε να αλλάξει χαρακτήρα το πάρκο», υπογράμμισε ο κ. Αναστασάκης, ενώ σχετικά με τις προβλεπόμενες δράσεις επισήμανε ότι προβλέπεται η αντικατάσταση της παιδικής χαράς και της περίφραξης, ενώ χαρακτήρισε προτεραιότητα τη δημιουργία βραχόκηπου και θέσεων για πρόχειρο φαγητό.
Ο ίδιος μίλησε για φύλαξη, προς αποφυγή βανδαλισμών, με τη συμμετοχή και εθελοντών. «Φιλοσοφία του Δήμου είναι πράσινο για όλους και οξυγόνο που θα το ευχαριστιούνται όλοι», ανέφερε ο κ. Αναστασάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος